preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Očuvanje i promicanje jezične baštine

Čuvanje jezične baštine, odnosno njegovanje prekrasnoga pučiškoga zavičajnoga govora, jedno je od poslanja naše škole. Stoga nije neobično da naši učenici redovito nastupaju na smotrama čakavskog izraza, osvajajući i publiku i odličja.


I ovoga su proljeća naši učenici bili vrijedni, predstavljajući svoju školu i svoj jezik na brojnim manifestacijama.

Započelo je nastupom Pina Vrandečića na Dječjem pričiginu 2. travnja 2016. Pino je u Gradskom kazalištu mladih Split oduševio brojnu publiku svojom pričom „Jo govorin Pučiški“, i osvojio prvo mjesto. Kao pobjednik Dječjeg pričigina s istom je pričom nastupio na Šolti u sklopu manifestacije „Ča more judi“, još jednom oborivši publiku s nogu. Jednako tako publika je reagirala i 21. svibnja na Nazorovim danima u Postirima, gdje je Pino također nastupao.

       

 

Naši su učenici, sadašnji i bivši, aktivni bili i u Noći knjige, koja se odvijala 22. travnja 2016. Tonka Martinić i Kristina Bartl tom su prilikom u Bolu predstavile priče „Čobon Onte“ i „Eko vila“.

      

 

VI. susret „Dica i čakavica“ održao se 12. svibnja u Hvaru, a nastupili su Pino Vrandečić s pričom „Jo govorin Pučiški“ i Antea Jerčić s pričom „De, Bera!“.

        

 

U Splitu je 10. svibnja pučiška pjesnikinja Dubravka Borić promovirala svoju zbirku pjesama za djecu na čakavici „Bubamara“. U tome su joj, recitirajući pjesmice na autentičnoj čakavici,  pomogle naše učenice Tonka Martinić i Laura Radić i naša bivša učenica Kristina Bartl.

Zahvaljujemo našim učenicima koji, pod budnim okom mentorica – ponajprije Katarine Drpić, Lucije Puljak i Maje Ćapin – njeguju svoj prelijepi jezik i otimaju ga zaboravu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 23. 5. 2016.

linkovi

 

  Prijava i upis u srednje škole

 


Oglasna ploča

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa novi izgled stranice?

Tražilica
preskoči na navigaciju