2020-11-05 13:02:36 Mirisi i okusi iz naše učionice
U nastavku pročitajte zanimljiv izvještaj učiteljice i učenika 4. razreda o nedavnim školskim i izvanškolskim aktivnostima. Tijekom listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, povezujući ih sa sadržajima izvannastavnih aktivnosti (Mediteranska prehrana) i projektom Vinogradarstvo i vinarstvo u zavičaju. Istražujući okoliš pronašli smo brojne namirnice koje se od davnina u našem zavičaju koriste u razne kulinarske svrhe.
Izradili smo džem od bijelog grožđa i pohranili ga u staklenke s etiketama nastalim na satu likovne kulture.
Džem smo odlučili upotrijebiti kao nadjev za palačinke. Istražujući najbolji recept saznali smo da je zapravo palačinka preteča kruha. Palačinke s našim džemom pretvorile su se u najfiniji kolač!
Za odrasle, u nekim budućim i nadamo se boljim vremenima, sačuvali smo likere od oriha, rogača i mrtine.
|
Osnovna škola Pučišća |