preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Dijon, Francuska, Ulica Brač

 

Dvije godine druženja s partnerima iz Dijona i Klesarske škole brzo su prohujale.


Svodimo račune, pripremamo završne rezultate i razmišljamo o tome što nam je sve projekt donio,  osobito – ono što nismo predvidjeli. U svakom odgojnom procesu planiraju se ciljevi i vrednuju njihova ostvarenja. Ti intencionalni ciljevi u našem će projektu biti potpuno ostvareni. Na rujanskim ćemo konferencijama ponosno izlagati rezultate u javnosti. Međutim, neintencionalni ciljevi su nadmašili sva naša očekivanja. Partneri iz francuskih škola kažu da je metodologija poučavanja, primijenjena u ovom projektu, unijela radost u njihov profesionalni život. Profesore iz college-a na najbolji je način uvela u recentnu francusku školsku reformu u kojoj se kojoj se predviđa ista metodologija rada. Partneri iz stručne škole (Lycée Les Marc d'Or) kažu da se nakon ovoga iskustva neće vraćati na klasičnu nastavu (i zadatke za učenike izolirane iz stvarnoga konteksta). Kreativni rezultati koji nastaju nakon cjelovitoga poučavanja oduševljavaju ponajprije sudionike toga procesa, a zatim i one koji ih vrednuju.

Ukratko, svi učinci koje je projekt imao za, u Dijonu vrlo cijenjene, obrazovne institucije bili su razlogom što je ulica kojom se protežu zgrade College-a Andre Malraux nazvana Ulicom Brač (Rue de l'ile de Brač). Svečanost inauguracije održana je u CAM 9. lipnja, u sklopu Tjedna baštine u Dijonu, uz nazočnost prosvjetnih i političkih autoriteta. Unutarnji trg college-a, kojim dominiraju umjetničke slike Yan Pei Minga, jednoga od poznatih svjetskih likovnih umjetnika, za tu je prigodu ukrašen fotografijama kulturnih krajolika Brača i Bourgogne, na velikom formatu. Autori fotografija su učenici uključeni u ovaj projekt, koji su uspjeli pokazati dodire između naših dviju kultura, čime su se bavili prethodne dvije godine. 

Kolektiv učenika, učitelja i svih djelatnika OŠ Pučišća ponosi se predstavljajući svoju malu školu u velikom svijetu.

     

 

     

 

                   Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 13. 6. 2017.

linkovi

 

  Prijava i upis u srednje škole

 


Oglasna ploča

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa novi izgled stranice?

Tražilica
preskoči na navigaciju