preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
dokumenti
malo soli...

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.
A evo što sam ovdje naučio:

- Sve podijeli s drugima!
- Igraj pošteno!
- Ne tuci ljude!
- Svaku stvar vrati gdje si je našao!
- Počisti za sobom!
- Ne uzimaj što nije tvoje!
- Kad nekoga povrijediš, ispričaj se!
- Peri ruke prije jela!
- Pusti vodu u zahodu!
- Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi!
- Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo.
- Svakog poslijepodneva odspavaj!
- Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga!
- Ne zaboravi da čudo postoji!
        

 Robert Fulghum

Vijesti

Međunarodna suradnja učenika – video razmjena učeničkih iskustava

Učenici 8. razreda prošle godine su upoznali Roryja, Amerikanca koji se zaljubio u naš otok i odlučio preseliti u Pučišća. Osim što tu živi već duže vrijeme, Rory se trudi naučiti hrvatski jezik te je tako upoznao i učitelje naše škole. Kako bi ga uključili u zajednicu i upoznali učenike s njime, bio je gost na satu engleskog jezika ovogodišnjih osmaša.


I ove su godine učitelj engleskog jezika i Rory su odlučili nastaviti svoju suradnju. Kako bi bolje upoznali način na koji se obrazuju njihovi vršnjaci u Americi, naši su učenici napisali listu pitanja povezanih sa školovanjem na koja bi voljeli doznati odgovore.

Rory je proslijedio postavljena pitanja učiteljici iz škole u državi New York, a američki su učenici zajedno s učiteljicom napravili video kojim su snimili svoje odgovore te istovremeno prikazali kako izgleda njihova škola. Na kraju videa postavili su uzvratna pitanja našim učenicima kako bi otkrili kako izgleda prosječni školski dan u hrvatskoj školi na otoku. (poveznica)

Učenici su izuzetno motivirani ovim načinom učenja i komunikacije što su i pokazali svojim angažmanom pri snimanju svog video uratka – odgovora na pitanja američkih učenika. (poveznica)

Jako nam je drago što u svom mjestu imamo osobu preko koje učenici mogu direktno upoznavati novu kulturu i običaje te imaju priliku za aktivno korištenje stranog jezika. Sretni smo što je suradnja s Roryjem urodila stvaranjem novih internacionalnih poznanstava među učenicima, ali i školama.

      

      

      Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daniel Šantić   datum: 19. 4. 2018.

linkovi

 

  Prijava i upis u srednje škole

 


Oglasna ploča

Upisi u srednje škole

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa novi izgled stranice?

Tražilica
preskoči na navigaciju